Vabalt Maitsev

Gluteenivabad taimsed toidud

KIRSI- BASIILIKU LIMONAAD

Kas sa oled juba proovinud ise limonaadi teha?

Mina lükkasin selle tegemist tükk aega edasi. Aga vahel juhtub edasi lükatud asjadega nii, et kui see lõpuks tehtud saab, siis mõtled, et miks ma seda küll varem ei teinud. Niimoodi juhtus minul ka limonaadiga. Nüüd igatahes on see oluline jook, mida teha, kui on põhjust midagi tähistada. Ja seekord on põhjuseks selle kodulehe valmimine! Tervitan selle joogiga Madis Marki, tänu kellele unistus Vabalt Maitsev kodulehest on tõeks saanud!

Loodan, et ka sina leiad varsti põhjuse, mille puhul endale üks klaas limonaadi valmistada! Ja lapsed rõõmustavad kindlasti! Rohkem ideid selle toreda ja maitsva joogi valmistamiseks leiad uuest retseptivihikust VÄRSKE JA VÄRVILINE.

Koostis:

2 tassi gaseeritud vett

2 -4 sl sidrunimahla

2- 4 sl vahtrasiirupit / mett

1/2 tassi kirsimahla

basiilikut *

 

Serveerimiseks:

jääkuubikud *

sidruniviilud

ürdid

Valmistamine:

Valmista kirsimahl aeglase mahlapressiga või blenderda marjad vähese veega ja kurna.

Kui kasutad mahla tegemiseks külmutatud marju, siis sulata need eelnevalt.

Lisa mahlale enda maitse järgi sidrunimahla ja vahtrasiirupit.

Gaseeritud vesi lisa vahetult enne serveerimist!

Kui kasutad jääkuubikuid, siis vähenda vee kogust.

Limonaad säilib külmkapis 2-3 päeva.

  • Paar basiilikulehte ühe klaasi limonaadi kohta annab sellele erilise nüansi.
  • Vurtsuga veeks sobib nt: nõrgalt gaseeritud Saaremaa vesi või S. Pellegrino mineraalvesi.

VARIANT: Kui eelistad ilma vurtsuta limonaadi, siis kasuta tavalist filtreeritud vett.

  • Paar basiilikulehte ühe klaasi limonaadi kohta annab sellele erilise nüansi.
  • Vurtsuga veeks sobib nt: nõrgalt gaseeritud Saaremaa vesi või S. Pellegrino mineraalvesi.

VARIANT: Kui eelistad ilma vurtsuta limonaadi, siis kasuta tavalist filtreeritud vett.

LIITUN UUDISKIRJAGA

Seda vormi täites annad nõusoleku liituda meililistiga, et sinuni jõuaks 1 x kuus uudiskiri värske artikli või retseptiga.

Liitujatele tasuta “Vabalt Maitsev” sarja sissejuhatav vihik “Nõuandeid Vabalt Kokkajale”.