Need õhulised ja krõbedad piparkoogid sündisid juba kuus aastat tagasi siis kui olin tulutult otsinud munavabade piparkookide retsepti. Veidi katsetamist erinevate muna asendajatega ning kõigi pereliikmete üllatuseks valmisid piparkoogid, mille kõik üksmeelselt heaks kiitsid. Nüüd olen juba aastaid neid maitsvaid piparkooke valmistanud nii enda pere kui sõprade jõululauale. Ja kui ma varem arvasin, et piparkoogitaigna valmistamine on väga aeganõudev ja keerukas ettevõtmine, siis pärast seda kui asendasin enda valmistatud siirupi vahtrasiirupiga, muutus taigna tegemine eriti lihtsaks. Advendiaja lähenedes on lihtsalt vaja enda varud üle vaadata ja koostisosad valmis seada ning piparkoogivormid välja valida. Ja ongi aeg ennustada kui palju piparkooke sellel aastal ära süüakse. Jääb üle veel pühade põll ette siduda ning taignategu võib alata.