Selle piruka retsept sündis nii, et liitsin kokku kaks enda nostalgiatoitu – kartuli riivikoogi ja kapsapiruka.
Minu riivikoogi mälestus on pärit üsna ammusest ajast minu vanaema köögist. Selle tegemine oli algusest lõpuni midagi väga erilist – alates ahju kütmisest, kartulite riivimisest, krudiseva tärklise välja pesemisest, taigna segamisest kuni selle lõhnani, mis maja täitis kui see krõbeda koorikuga kook ahjust välja tuli. Ja süüa võisin ma seda korraga ikka liiga palju. Kartuli riivikoogi retsepti leidsin kunagi hiljem Eesti rahvatoitude raamatust ja see on läbi elu kuulunud minu lemmikute talvetoitude hulka.
Kuigi tegin selle lapsepõlvest pärit maitse elustamiseks algses retseptis mitmeid muudatusi, on tulemuseks sama hästi lõhnav krõbeda koorikuga pirukas, millesse ka kapsas kenasti sobib. Retseptivihikust KRÕBEDAD KÜPSETISED leiad veel teisigi põnevaid gluteenivabade vegan pirukate, pitsade ja vahvlite retsepte.