Vabalt Maitsev

Gluteenivabad taimsed toidud

PIRNI- INGVERI SALSA

Algselt olid Mehhikost pärit teravamaitselise salsa peamisteks koostisosadeks tomat ja tšilli. Aga väga maitsvad on ka erinevatest puuviljadest valmistatud mahlased salsad. Peaasi, et koostisosad oleksid värsked ja maitse Mehhiko moodi vürtsikas.

See magus ja mahlane pirni – ingveri salsa on kahtlemata üks minu lemmikuid. Selles on parasjagu mahlasust ja vürtsikust, magusat ja haput. Ja ingver koos piparmündiga – mmmm.

Leiad selle salsa ka Vabalt Maitsev retseptivihiku VÄRSKE JA VÄRVILINE universaalsest salsa retseptist, mille järgi saad samade põhikoostisosade baasil valmistada erinevaid huvitavaid salsasid ja maitsestada neid just nii julgelt ja loovalt kui soovi on.

Traditsiooniliselt serveeritakse salsat tacode või tortilla krõpsudega. Samas sobivad need suurepäraselt ka aurutatud ja hautatud toitude ning pastaroogade juurde. Kui otsid GV lameleibade retsepte, siis leiad neid retseptivihikust: LEIVA ASEMEL

Koostis:

2 keskmist pirni

1 väike punane sibul

1/2 tassi koriandrit

1 – 2 sl värsket piparmünti

1 – 2  küüslauguküünt

2 tl värsket ingverit

2 sl laimi / sidruni mahla

2 tl vahtrasiirupit / mett

meresoola

musta pipart

Valmistamine:

Haki kõik koostisosad noaga või köögikombainis väikesteks tükkideks. Maitsesta.

Lase veidi aega maitsestuda.

Serveeri GV lameleiva või kreekeritega.

Söö samal päeval.

  • Kui kasutad hakkimiseks köögikombaini vm purustajat, siis lisa mahlane pirn viimasena.
  • Punase sibula maitse muutub mahedamaks kui hakitud sibulat eelnevalt vees leotada.
  • Kui kasutad magustamiseks mett, sega see esmalt sidrunimahlaga ja lisa valmis salsale.
  • Kui kasutad hakkimiseks köögikombaini vm purustajat, siis lisa mahlane pirn viimasena.
  • Punase sibula maitse muutub mahedamaks kui hakitud sibulat eelnevalt vees leotada.
  • Kui kasutad magustamiseks mett, sega see esmalt sidrunimahlaga ja lisa valmis salsale.

LIITUN UUDISKIRJAGA

Seda vormi täites annad nõusoleku liituda meililistiga, et sinuni jõuaks 1 x kuus uudiskiri värske artikli või retseptiga.

Liitujatele tasuta “Vabalt Maitsev” sarja sissejuhatav vihik “Nõuandeid Vabalt Kokkajale”.